tisdag 21 januari 2014

Framtidens Stjärnor: Del 2 Sergi Canos

Del 2 i min serie om Liverpools framtida stjärnor handlar om spanjoren Sergi Canos, superlöftet som kom till Liverpool förra somraren. Liverpools scouter verkade verkligen ha fastnat för Canos då man efter hård konkurrens av andra engelska toppklubbar erbjöd killen ett kontrakt han helt enkelt inte kunde tacka nej till (36 000pund om året).



Sergi Canos föddes 2 februari 1997 i den lilla staden Nules i östra Spanien. Han är alltså 17 år och har redan representerat Spaniens ungdomslandslag. Sergi kom till Liverpool från Barcelona där han verkligen visade prov på stor målfarlighet med 15 mål på 13 matcher sista året i Barca. Han trivs bäst som toppforward men kan även spela på högerkanten. I Liverpool har han främst använts som mittfältare. Här är några av Canos främsta styrkor som fotbollsspelare:

Väldigt stark bollhållare
Trots att Canos är relativt kort är han väldigt svår att ta bollen i från. Han är duktig på att täcka bollen och är stark i kroppen.

Passningspelet
Han har som så många andra som fostrats på La Masia akademin utvecklat ett väldigt bra passningsspel.
Tvåfotad
Får han välja så använder Sergi allra helst högerfoten, men han är i stort sett lika bra med båda fötterna och slår lika bra crosspassningar med höger som vänster.

Målgörare
Han har under hela sin ungdomstid visat väldigt god förmåga att sätta bollen i nät. Han är klinisk i avsluten och har den där förmågan att lukta sig till en målchans och vara på rätt plats i straffområdet när bollen kommer. Första säsongen i Liverpool resulterade i 3 mål på 17 matcher, men då i en mer tillbakadragen roll än den han tidigare haft i Barcelona.


Självförtroende
Canos verkar ha väldigt god tillit till sin egen förmåga. Möter han en försvarare så funderar han inte för en sekund på om han kan dribbla av killen utan är övertygad om att han kommer att komma förbi honom.
Sergi Canos debuterade i en vänskapsmatch i augusti, där han fick hoppa in i andra halvlek. Efter en del skador på hösten gjorde han sin tävlingsdebut i klubben i november i U18 lagets 3-1 vinst mot Stoke City. Senare i november gjorde han sitt första mål med en utjusig lobb över målvakten(se nedan).


Man kan ju aldrig säkert veta, men den här killen har i alla fall förutsättningarna som krävs att utvecklas till en storstjärna i klubben om ett par år.

/YNWA

Inga kommentarer: