måndag 10 februari 2014

Fulham-Liverpool uppsnack

På onsdag väntar bortamatch mot Fulham. Liverpool kommer från en formidabel femetta mot Arsenal, Fulham från en poängstöld mot ManU borta.

Fulham har annars visat ganska dålig form på sistone med bara 2 poäng på de 6 senaste matcherna. Ett lag som på förhand tippades ganska högt, har underpresterat kraftigt under säsongen och ligger för närvarande sist i PL. De har endast lyckats skrapa ihop 20 poäng så här långt. Matchen mot United visade dock att de har en härlig karaktär i laget, trots massiv press av United matchen igenom stod de pall och orkade även med att fixa en kvittering på tilläggstid. Vi kan definitivt räkna med ett lag som kommer kriga hårt från start till slut i matchen på onsdag.

Jag tror att första målet i matchen blir oerhört viktigt. Kan vi göra ett tidigt mål så tvingar vi Fulham att anfalla mer och öppna upp sig bakåt. Får de däremot ett tidigt mål med sig, kommer de att backa hem likt mot United. Ligger man sist i  tabellen så existerar inga lagar om skönspel, inte ens på hemmaplan. Så högst troligt kommer de även backa hem så länge det står 0-0. Ingen i England kan ju ha missat LFC:s otroliga omställningsspel, så de förstår nog att största chansen till seger är att inte gå bort sig i onödan utan satsa på att ligga på kontring, vilket de gjorde bra mot United. En sådan matchbild talar inte till vår fördel. Vi har i flera år haft fasligt svårt att luckra upp försvar som ligger riktigt lågt och grötar ihop det i mitten. United kom runt bra på kanterna hela tiden men hade svårare att kombinera sig fram i mitten. En av våra största svagheter just nu är våra offensivt svaga ytterbackar. Cissokho och Flanagan är väldigt solida bakåt, men de bidrar inte med nån större kvalité framåt. Mot ett defensivt Fulham krävs det att ytterbackarna fyller på och kan bidra med inlägg och genombrott på kanterna, något jag tyvärr inte har så stora förhoppningar på hos nämnda duo. Både Flanagan och Cissokho hade visserligen varsitt genombrott från kanten senast där båda kom till hyfsade avslutslägen, så kanske att de kan motbevisa mig på onsdag.


Nyckeln till seger blir nog annars att visa upp samma aggressivitet och uppoffring för laget på onsdag. Kan vi sätta samma hårda press på Fulham som mot Arsenal kommer vi att vinna tillbaka många bollar i deras uppspelsfas och bör kunna komma till tillräckligt bra lägen för att hitta ett par mål framåt.

Har kollat lite på hur Fulham släppt in sina mål senaste månaden och det är påtalande vad mycket chanser och mål de släpper till på skott strax utanför straffområdet. De spelar väldigt avvaktande, tar extra säkerhetsavstånd ändå in ett par meter utanför straffområdeslinjen. Det är något vi måste försöka utnyttja. Tänk va gött det skulle vara att se Gerrard ta klivet upp ett par gånger och dra iväg en projektil upp i krysset som på den gamla goda tiden.

Inga kommentarer: