lördag 8 februari 2014

Halvtidsanalys Liverpool-Arsenal

Oj oj oj. Mycket har man varit med om, men 4-0 efter 20 minuter mot serieledarna tar nog priset som det häftigaste i öppningsväg i alla fall. Skrtel tvåmåls skytt efter 10 minuter. Vad var oddset på det? Jag hann knappt bänka mig innan han nickade in första baljan på en patenterad Gerrard frispark. 4-0 som faktiskt kunde varit både 6 och 7-0. Sturridge bränner ett friläge efter en magisk onetouch framspelning av Suarez. Suarez själv drar en volleykanon i stolpen och Flanagan har en bra chans som Szcesny lyckas rädda.

Våra offensiva fyra spelare i uppställningen har alla levererat insatser i världsklass. Suarez med två magiska framspelningar och volleykanonen som är ett tekniskt underverk. Sturridge med ett klassavslut till 4-0. Sterling har varit briljant från sin kant. Hotat i djupled, dribblat och vunnit tillbaka boll som aldrig förr. Han fick även kröna det med ett mål, vilket säkert kommer vara viktigt för självförtroendet på den fronten. Men kanske bäst ändå har Coutinho varit. Han har verkligen visat att han var värd sin plats i startelvan, jag och många med mig hade nog på förhand tippat att Allen skulle ta plats på mittfältet på Coutinhos bekostnad. Vår magiske brasse har verkligen presterat på toppen av sin förmåga. Flera fantastiska framspelningar, med den till Sturridges 3-0 mål som pricken över i:et. Han visar återigen att hans närkampsspel förbättrats otroligt mycket sen han kom till klubben för ett drygt år sedan.

Arsenal har verkligen blivit tagna på sängen. Deras backlinje har inte allt hängt med i Liverpools omställningar. De har inte ens hunnit ställa oss offside, så långsamma har de varit mot våra speedkulor där fram.

Nu gäller det att vi bara kommer ut med samma fokus och inställning i andra halvlek och hämtar hem de tre poängen.

=)

Inga kommentarer: