söndag 16 februari 2014

Halvtidsanalys AFC-LFC

Jag hade som sagt förväntat mig ett otroligt taggat Arsenal som skulle starta matchen i högsta tempo. Men det var faktiskt Liverpool som började bäst. Efter 5 minuter hade Sturridge haft två bra lägen i djupled. Det var inte utan att man började tro på nåt liknande scenario som senast. Wenger visade också respekt för vår offensiv då han valde att börja med både Flamini och Arteta på mittfältet.

Men efter chanserna som tyvärr inte Sturridge kunde förvalta, så tog Arsenal över taktpinnen mer och mer. Framförallt lyckades Arsenal ta sig fram på kanterna. Inför matchen var oron för hur våra långsamma ytterbackar skulle hänga med i svängarna. O tyvärr så visade sig dessa farhågor väl befogade. Både Cissokho och Flanagan har sett långsamma ut i vändningarna och hemjobbet. Flanagans väldigt sena kapning resulterade också sedermera i 1-0 målet. Angående målet så visar det återigen att vi har svårt med markeringsspelet på inlägg och frisparkar.
Det är dock inte bara LFC som har problem på ytterbacken. Både Monreal och Jenkinson har sett darriga ut. Monreal med en tidig varning, lever väldigt farligt mot Suarez på sin kant. Jenkinson fick se sig rundad av Sterling en gång. Så det finns alla chanser för oss att ta oss runt på kanterna.

Tyvärr kanske inte vi får lika mycket lägen att utnyttja vårt fantastiska djupledsspel i andra halvlek, då Arsenal leder och kan backa hem lite mer. Men vi har helt klart chansen att åtminstone få med oss ett omspel.