lördag 1 februari 2014

Välkommen till LiverpoolFC mr No One

Nej det är ingen okänd Japansk stjärna, utan det är ingen överhuvudtaget som presenterats till vårt kära LFC. Jag ska i en bitter stund som denna ändå försöka se nyktert på saken. Försöka men jag lovar inget...

Bitter eller inte, det här transferfönstret måste betraktas som ett stort misslyckande. Det är en sak om man från början går ut med att vi har en trupp som vi är nöjda med o inte jagar förstärkningar. Liverpool FC har ju uppenbarligen verkligen varit ute efter förstärkningar och misslyckats med två spelare de satsat hårt på att få. Först Salah som de enligt uppgift förhandlade med Basel om i över 2 månader. Det ska enligt flera engelska tidningar ha varit LFC:s ovilja att betala hela beloppet i en klumpsumma som gjorde att Chelsea kunde komma in och sno spelaren. Medans LFC ville baka in bonus klauser som skulle falla in när Salah spelat ett visst antal matcher för klubben, så klev Chelsea bara in och pröjsade det Basel ville ha för killen. Det här är såklart inte bekräftade uppgifter, men om det stämmer så låter det inte bra.
Efter näsbrännan med Salah så bestämde sig LFC sent omsider att vi skulle satsa all kraft på att köpa loss Yevhen Konoplyanka. Ian Ayre åkte över 30 januari för att förhandla fram en affär. 48 timmar senare stod han återigen med svansen mellan benen, då affären aldrig lyckades ro i hamn. Vad det exakt var som affären föll på är lite oklart. Liverpool Echo hävdar att Liverpool med ett bud på ca 15 miljoner pund skulle ha utlöst en utfköpsklausul i Konoplyankas kontrakt. Ian Ayre ska också ha kommit överens med Konoplyanka om ett kontrakt. Trots att alla bitar var klara ska Dnipros stormrike president Ihor Kolomoyskyi enligt Liverpool Echo ha vägrat att skriva under papprena. Jag har full förståelse för att det är oerhört knepigt att göra affärer med en stormrik ägare som inte behöver sälja någon spelare för pengarnas skull. Det som irriterar mig är det faktum att man inte startar en sådan här förhandling tidigare utan väntar till två dygn kvar. Det är ju ett välkänt faktum att affärer med Ryska och Ukrainska "oligarkklubbar" är oerhört komplicerade. Självklart är det inte säkert att vi skulle lyckats bättre om vi börjat tidigare, men då hade vi åtminstone haft tid att försöka få in någon annan spelare.

Brendan Rodgers kommenterade det hela så här: "It certainly hasn´t been because of a lack of work by the football club. There are lots of people who have worked tirelessly to identify and find the right types of players. A lot of those players haven´t been able to become available for us."

Han fortsätter:
"Of course, as a manager, you would like to have strengthened, but I´m very optimistic with the group of players i still have available here".
"If we can keep those players fit, and maximise the availability for the rest of the season, we can have a great chance to have a really good finish." (Citat från Liverpool Echo)

Min slutsats av allt detta är att nu står vi med en väldigt tunn trupp och utgången av den här säsongen kommer mycket bero på hur vi klarar oss från fortsatta skador på nyckelspelare. Det känns lite nervöst att veta att vi t.ex. inte har råd med några mer skador på mittfältet där vi har spelare som Gerrard, Allen och Coutinho som alla varit väldigt skadebenägna. För vårt anfallsspel har ju Suarez och Sturridge varit helt vitala. Känns lite jobbigt då Sturridge också är väldigt skadebenägen samtidigt som Suarez senaste åren hittat på en massa dumheter och varit avstängd en radda matcher. Vi får hoppas att han kan hålla sig i skinnet och att Rodgers och company kan matcha laget så klokt att vi kan undvika skador på nämnda spelare. Kan vi det är jag övertygad om att vi har en god chans att nå topp fyra.














Inga kommentarer: