söndag 23 februari 2014

Halvtidsanalys LFC-Swansea

Återigen en helt galen matchinledning. 1-0 i andra minuten, 3-2 efter 36 minuter. Knappt man hinner med att ta in allt. Gör ett försök...

Liverpool fick alltså en drömstart när Sterling först med en tuff brytning återvinner bollen på mittplan. Han sätter högsta fart framåt och smeker fram en perfekt avvägd yttersida till Sturridge som fri med målvakten rundar denne och enkelt kan placera bollen i öppet mål.

Direkt efter den drömstarten verkade LFC trott att matchen var klar. Ingen press, nonchalanta i passningar och dribblingar. Swansea och framförallt Shelvey fick jätteytor på mitten. De skapade en tre, fyra riktigt heta chanser innan Henderson smekte in en fantastisk bredsida i krysset till 2-0.
Men innan någon ens hann tänka nu har vi en mer säker ledning hade Swansea utjämnat till 2-2.
1-2 reduceringen ett väldigt snyggt skott av Shelvey, ribba in. Inte mycket att säga om utom det faktum att det uppstår alldeles för stora ytor framför backlinjen. Gerrard är inte killen som täcker så stora ytor själv, Hendo måste sjunka lägre för att hjälpa honom täcka ytan i mitten.
2-2 målet är återigen ett försvarsmisstag på en fast situation. Johnson och Agger tappar bort Bony helt och hållet på inläggsfrisparken. Bedrövligt när det knappast bara är jag som visat på hur farlig Wilfried Bony är på huvudet.

Matchen vänder dock igen när Suarez (vår älskade Suarez) prickar pannan på Sturridge med ett inspel och vi har 3-2.

Noterbart: Sturridge och Suarez har nu gjort 41 mål tillsammans i ligan. Bästa anfallsparet i PL:s historia. Å då återstår det ännu 11 och en halv match =)

Matchen känns dock långtifrån i hamn. Rodgers måste agera för att få mer kontroll på matchen.

1) Se till att forwards faller hem lite när vi tappar boll. Ytterforwards bör också krypa in lite mot mitten så att Coutinho och Henderson kan falla hem lite. I första halvlek har de hamnat lite för högt upp och det har Swansea utnyttjat väldigt bra. En enkel passning förbi C och H, för att sen ha väldigt stora ytor, som en lite långsam Gerrard inte alls kan täcka.

2) Byt ut Coutinho och sätt in Allen.
Käre Coutinho har inte alls kommit rätt i matchen. Han kommer inte in i press och han slår bort alldeles för många passningar som skapat flera farliga kontringar. Allen bredvid Gerrard och Hendo framför känns som mycket bättre förutsättningar för att hålla tätt i andra halvlek och säkra segern.