torsdag 27 februari 2014

LFC U21-Wolves U21

Har ägnat kvällen åt att spana in U21-lagets hemmamatch mot Wolverhamptons dito på Anfield. Det kändes nästan lite spöklikt att kolla på den här matchen med nästan tomma läktare, när man är van vid den oerhört mäktiga stämningen annars på Anfield.

Liverpool dominerade spelet ganska stort i första halvlek, tyvärr blev det allt som oftast för många touch på bollen i anfallen. Vilket gjorde att Wolves inte hade några så större svårigheter att stänga till butiken där bak. Fram till 1-0 målet i slutet av halvleken då de inte Wolves inte kunde stå i mot de röda. Man kunde tydligt höra Ingletorpe ropa från sidlinjen att han ville se ett snabbare anfallsspel. Något Liverpool ungdomarna annamade med ett snabbt kombinationsspel på mitten som ledde fram till 1-0. Jack Dunn avslutade anfallet med ett riktigt snyggt långskott i ena hörnet.
I början på andra halvlek fortsatte Liverpool med ett mycket mer direkt anfallsspel. Något som inte Wolves killarna alls var beredda på. 9 minuter in på andra halvlek var ställningen nämligen 4-0. Först ett självmål till 2-0, på Dunns stenhårt slagna inlägg nära mål. 3-0 nickade 19 årige Scousern Jordan Lussey, mycket snyggt in efter en stark löpning in i boxen. Villyan Bijevs perfekta inlägg till Lussey bör också nämnas.. 4-0 gjorde matchens lirare i mina ögon Jordon Rossiter.
Nyss fyllda 17 år äger Rossiter redan mittfältet på ett sätt som påminner om Captain Fantastic. Han spelar väldigt vårdat, enkla passningar när det behövs, men också mer hotande bollar när det är läge för det. Han tar också de där offensiva löpningarna in i boxen, som en ung Stevie G brukade göra i anfall efter anfall. På en av dessa offensiva raider så skickade han också in 4-0 målet i 54 minuten, med ett behärskat skott strax utanför straffområdet. Kan bli något riktigt stort den grabben!

Efter målexplosionen i början på andra halvlek, mattades tempot och intensiteten av rejält i matchen. Lfc ungdomarna, bevakade bara sin ledning och Wolves hade inte kraften eller kvaliteten att hota dem.
Jerome Sinclair och Jack Dunn hade dock varsin chans på stopptid. Inhopparen Sinclair var nära att nicka in 5-0 men brände ett fint inlägg. Jack Dunn skickade iväg en vänsterslägga strax utanför mål i 93 minuten.

Förutom Rossiter vill jag lyfta fram Jack Dunn, Jordon Lussey och Cameron Brannagan. 19 år fyllda Dunn, visade klass vid ett par tillfällen med 1-0 målet som kakan i russinet. Men även det stenhårda inlägget till 2-0 och ett par till vassa aktioner visar att han har förmågan att göra den där extra skillnaden som gör att man vinner en match.
Jordon Lussey gjorde ett riktigt snyggt mål och stod även för förarbetet till 2-0 målet. Många LFC fans längtar efter att någon lokal kille ska slå sig in i a-laget. På sikt kanske Lussey kan vara den scousern, han visade i vartfall i kväll att han har potential att bli riktigt bra.
17 årige Cameron Brannagan visade också klass i sin roll strax bakom anfallet. Fin teknik, bra blick och sköna framspelningar. Han mattades dock av en del på slutet, men som 17 åring är det inte så konstigt om det fortfarande fattas lite fysik.

Svenske Kristofer Peterson har härlig teknik, han flyter fram med bollen. Några gånger kom han förbi sin gubbe på kanten, men tyvärr blir det lite för mycket av det goda ibland. Han behöver lära sig värdera lägena bättre, för när han ska dribbla och när han ska passa bollen.