lördag 1 februari 2014

Inför West Brom-LFC

I morgon söndag väntar borta match mot West Bromwich för The Reds. Ska bli riktigt skönt med en match igen så att man kan börja tänka på något annat än det misslyckade transferfönstret.

West Bromwich parkerar just nu på 15:e plats i ligan med 22 poäng. Tittar man lite närmare på siffrorna ser man att de haft svårt att vinna sina matcher. 4 segrar, 10 oavgjorda och 9 förluster har det blivit så här långt. Formen på sistone har varit lite tveksam. De kommer med en 1 vinst, 4 oavgjorda och 5 förluster på de senaste 10 matcherna. I senaste matchen förlorade de prestigederbyt mot Aston Villa borta med 4-3, trots 2-0 ledning i matchen. Trots deras dåliga form och besök av Liverpool som kommer från en 4-0 seger mot Everton verkar "Baggies" fulla av självförtroende. Mittfältaren Mulumbu som gjorde sitt första mål för klubben senast mot Villa säger till West Broms hemsida:
"We now there in top form, they scored 4 goals against Everton, and kept a clean sheet. But we will be ready for them"
Om taktiken mot Liverpool säger han följande:
"Any Premier League player will perform if they are not put under pressure so we need to make sure we don´t allow Liverpool to play with to much freedom on Sunday."

Liverpool kommer såklart väldigt starkt självförtroende efter den stora derbysegern i tisdags. Både offensiven och defensiven fungerade bra mot ärkerivalen Everton. Tillbaka i truppen är Joe Allen, fast Brendan Rodgers kommer nog inte ändra något i startelvan förutsatt att alla är friska och hela.
För Liverpool Echo svarade Brendan Rodgers så här på frågan om risken för att laget kommer ta för lätt på uppgiften mot WBA efter storsegern senast:
"It was a wonderful performance but everyone is calm and focused. There won´t be an issue keeping people´s feet on the ground."
"This is a humble club. We won´t be making DVDs of the performance. There are bigger things we´re trying to achieve."
"Yesterday has no consequence to what we´re going to do tomorrow. What we do tomorrow is important now"

Det låter väldigt vettigt, jag tycker dock fortfarande att laget allt för ofta gör just detta. Steven Gerrard brukar vi ofta säga är de stora matchernas man, o kanske är det också så att han inte längre alltid presterar på högsta nivå i de på papperet lite lättare matcherna. En lagkapten har en viktig roll i att gå i bräschen för hela laget. Slappnar han av är det lätt att andra också gör det. En eller två riktigt bra matcher har ofta följts av en mycket sämre insats.

Mina nycklar till seger i morgon:

Inställning och attityd

Vi måste gå in med samma mentalitet och beslutsamhet som senast. Annars kommer WBA bli en obehaglig överraskning för oss i morgon.

Snabbt understöd till bollhållaren
West Bromwich kommer satsa hårt på att pressa oss i tidigt. Det är då väldigt viktigt att laget hjälper varandra med att snabbt ge passningsalternativ till bollhållaren. Kan vi spela oss ur första pressen med ett snabbt enkelt pass så kommer vårt vassa omställningsspel ställa till med minst lika oreda för WBA som för Everton.

Bredd i anfallsspelet

När vi anfaller mot ett uppställt försvar måste vi se till att hålla lite bättre bredd i anfallsspelet. Sturridge och Suarez är inga naturliga yttrar utan drar sig gärna in mot mitten. Flanagan och Cissokho är inte heller killar som kommer som skjutna ur en kanon på kanterna, ska vi lyckas skapa luckor mot ett WBA som förmodligen kommer att packa ihop laget i mitten så måste några av nämnda spelare ta lite mer ansvar för att hålla bredden och dra isär motståndarlaget.

Innermittfältet

Vårt innermittfält har blandat och gett en del på sistone. Nu senast funkade positionsspelet utmärkt, det måste det göra även mot WBA. Coutinho visade sist att han klarar av att ge understöd åt Hendo och Gerrard i defensiven. Han vann faktiskt en hel del dueller åt oss. Det är viktigt att han kommer upp i samma nivå i morgon, då övriga två inte är de mest naturliga bollvinnarna i truppen. Henderson sprang och sprang mot Everton men vann inte mycket bollar, utan låg mest och täckte av passningsalternativ. Det är något jag skulle vilja se förbättras även om vi lyckades hålla nollan nu senast. 


Mitt tips för matchen: WBA 1-3 Liverpool


Jag har upptäckt att det inte funkat att kommentera inläggen. Ber om ursäkt för det! Det ska dock vara åtgärdat nu så skriv gärna nåt om vad ni tycker.











Inga kommentarer: