måndag 17 februari 2014

Mer från matchen igår.

Tänkte med lite distans till matchen ge lite mer tankar om den.

Brad Jones

Måste säga att Brad Jones imponerade på mig igår. Han spelade bra med fötterna och gjorde ett par riktigt fina ingripanden. Framförallt gillar jag hans pondus i luftrummet. Han visar beslutsamhet och boxar bort bollar Mignolet aldrig skulle vågat sig ut på. Där har Mignolet helt klart en del att lära sig av.  Känns skönt att vi har en backup som kan leverera även i tuffa matcher. 

Joe Allen

Comebacken i startelvan blev ingen succé för Allen. Det märktes att han saknar matchtempo. Flera gånger så var saknaden av den där kicken i steget, som gör att man hinner in i press, påtaglig. Jag är dock inte orolig för Allen, får han ett par matcher till innanför västen så kommer formen. Jag hoppas dock inte B.R fortsätter matcha honom i den offensiva mittfältsrollen som han gjorde i jakten på kvittering i andra halvlek. Där kommer han inte alls till sin rätt. Hendo är ett klart bättre alternativ på den positionen. Allen trivs som jag nämnt tidigare bäst som box-till-box mittfältare med en defensiv mittfältare bredvid sig.

Osäker backlinje

Andra saker som jag tar med mig från matchen är hur osäker vår backlinje känns.
Ytterbackarna är både långsamma och odugliga offensivt. Cissokho är bra en mot en och i positionsspelet, men när motståndarna kommer med fart på hans kant så hänger han inte alls med. Tyvärr såg det lika illa ut på andra kanten, där Flanagan flera gånger hamnade på efterkälken. 2-0 målet var också ett exempel på dåligt markeringsspel, han blev alldeles för bolltittande och glömde bort Podolski.
Aggers comeback såg riktigt bra ut till en början. Han spelade klokt och visade fin tajming i flera situationer. Tyvärr blev inte comebacken perfekt, vid ställningen 1-0 så släpper han förbi sig Chamberlain alldeles för billigt något, som i slutändan visar sig kosta oss matchen. Jag har varit inne på det förut, att han alltför ofta tappar markering eller göra andra stora misstag i defensiven.  Man måste kunna begära mer av en stjärna som Agger. Han har en riktigt saftig lön och är vår vice kapten. Det är han som ska leda backlinjen och täcka upp för de andra, inte orsaka baklängesmål i parti och minut. För min del har Agger mycket att bevisa i vår om han inte ska skeppas i väg i sommar. Tycker redan Sakho har visat mer stabilitet i defensiven och varit väldigt bra i markeringsspelet som varit Aggers stora svaghet.
Den enda i backlinjen som känns relativt stabil är Skrtel. Han ligger väldigt bra i positionsspelet, gör få misstag. Hans stora brist är tekniken, han är väldigt enfotad och det ställer till det ibland. Försvarsspelet är det som B.R och company måste få ordning på om vi ska nå en topp placering i år. 

SAS mållösa 

För första gången på väldigt länge gick SAS mållösa från en match. Suarez ordnade visserligen straffen som Gerrard förvaltade så säkert, men förutom det så brände de faktiskt väldigt många chanser. De som tidigare skämt bort oss med sina kliniska avslut, visade nu en mycket mänskligare sida. Sturridge brände tre topplägen där han var mer eller mindre fri med målvakten. Suarez hade ett toppläge och några skapliga chanser till som han inte lyckades förvalta. Suarez har inte gjort mål på fyra matcher nu. För Sturridges del var det första matchen sedan comebacken som han inte gjorde mål, innan Arsenal matchen hade han gjort mål i sju raka matcher. Vi får verkligen hoppas att de att de kan hitta tillbaka på vinnarspåret redan nästa helg. Utan dem är det ont om målskyttar i laget.

Raheem Sterling

En sak jag gladdes lite extra åt mitt i all bedrövelse var Raheem Sterlings defensiv. Vilken defensiv utveckling den här killen genomgått på bara ett år. Förra året uppträdde han som en liten vilsen valp på planen. I närkamperna vägde han väldigt lätt och blev ofta bara bortflyttad i närkamperna. I år känns han väldigt stabil i positionsspelet och stenhård i kroppen. I går fick han sista 30 minuterna spela offensiv ytterback. Flera gånger lämnades han väldigt ensam på sin kant i defensiven. Något han klarade av med bravur. En smått otrolig utveckling. I nuläget är det bara två saker jag saknar innan jag skulle kategorisera honom som en världsspelare. Han behöver förbättra sitt skott och kyla i avslutslägen. Sen har han fortfarande en tendens att dribbla lite för mycket. Med självförtroendet på topp är det lätt som ung spelare att vilja ta sig an hela världen så att säga. Laget skulle dock få mer fart och flyt i spelet om han släppte bollen lite tidigare. Något för ofta gör han en dribbling för mycket vilket gör att vi tappar lite fart i anfallen eller helt enkelt tappar bollen. Men har han kunnat lära sig så mycket i defensiven på ett år, finns alla chanser att han lär sig även detta de närmaste åren. Ska bli mycket spännande att följa Sterlings fortsatta utveckling.


På söndag väntar Swansea hemma på Anfield. 
Steven Gerrard till Liverpool Echo om vad som gäller mot Swansea på Söndag.
"People aret talking about us being a top side and rightly so. We need to bounce back quickly - thats what top sides do after a setback." 

Swansea kommer med stukat självförtroende, efter en väldigt svag insats mot Everton där de torskade med 3-1 borta.  På torsdag har de också en tuff bortamatch mot Napoli i Europa League. Så vi bör ha alla chanser att fixa 3poäng.



Håller ni med? Tyck gärna till! Klicka på pennan nedan för att lämna en kommentar.

4 kommentarer:

Martin sa...

Swansea hemma väl?

Grobbelarenheldel sa...

Du har så rätt! My bad, har korrigerat det nu...

Martin sa...

Hoppas du inte tog de negativt jag läser din blogg varje dag och tycker den är kanon ville bara rätta dig.
YNWA

Grobbelarenheldel sa...

Nej för rackan, absolut inte. Tack för påpekandet! Kul att du gillar den!!