onsdag 12 februari 2014

Game Day! Fulham-Liverpool

Varje matchdag infinner sig den där speciella känslan i magtrakten. För den mindre fanatiska läsaren kanske detta låter fånigt. Men alla ni hardcorefans därute vet vad jag snackar om. Visst det ska bli kul att se Tre Kronor lira, men det är ju matchen klockan 21.00 som är dagens höjdpunkt. Det känns såklart extra spännande att bänka sig framför Viaplay med vetskapen att vi har ett lag som kan skapa fotbollsmagi när som helst. Det har vi fått bevis på så många gånger den här säsongen.

Luis Suarez

Även om Suarez många gånger gjort mig besviken med sina filmningar och dumheter är det en ynnest att få se honom spela i den röda tröjan. Kan ni förstå att killen gjort 23 mål i ligan i år utan att lagt en enda straff så här långt. O att killen sen gjort 8 assist och spelat fram till 7 till stora målchanser för laget, känns nästan overkligt. One-touch framspelningen till Sturridge senast är nästan utomjordisk, jag är full av beundran för killen. I år har han också visat ett mycket bättre temperament och uppträdande mot domare och motståndare. Brendan Rodgers och company ska ha stor cred till hur de hanterat situationen med Suarez. Från att i somras försöka snacka sig bort från klubben spelar nu Suarez med vad det verkar en genuin glädje av att representera LFC. Rodgers har även fått honom att underordna sig laget, nu senast tog Suarez en mycket mer defensiv roll på kanten för lagets bästa.

Fler magiker

Det som är det bästa av allt är att det är långt ifrån bara Suarez som bjuder oss på fotbollsgodis i match efter match. Sturridge har ju visat sig vara en riktig klassvärvning, med en sällsynt känsla för att hitta målet. "Goal of the month" i januari är bara ett bevis på detta. 


 Coutinho har också kommit in i högform,  när formen sitter där är hans teknik och framspelningar i absolut världsklass. Framspelningen till Sturridge mål senast mot Arsenal är så där perfekt tajmad och utförd.
Här är alla magiska framspelningar i Liverpooltröjan

http://www.youtube.com/watch?v=jK0Fw8Sl2ac

Sen har vi också senaste månadernas stora utropstecken Sterling, som bara blir bättre och bättre. Han utmanar i extremt hög fart med en otrolig teknik. Hur han bara gled i från Mertesacker och Koscielny senast gång på gång är bara det en ynnest att få se.

Fötterna på Jorden


Min enda stora farhåga inför kvällens match är att vi tar för enkelt på uppgiften. Vi har haft en tendens, efter stormatcher som den senast att bli lite nonchalanta och ofokuserade. Inget lag i PL är sämre att de kan straffa oss om vi inte går in med 100% rätt inställning till matchen. Men vi får hoppas att vi lärt oss en läxa av tidigare debacle och att killarna lever upp till sin visade potential. Då får Fulham det duktigt jobbigt ikväll, det kan jag lova.

Startelvan i kväll blir med största sannolikhet samma som senast. Vi kan hoppas att matchen är avgjord en bit in i andra halvlek så vi kan vila några av de viktigaste killarna. Gerrard, Sturridge och Touré är de jag skulle byta ut i första hand med tanke på deras tidigare skadebenägenhet och betydelse för laget.

Inga kommentarer: