söndag 23 februari 2014

Game Day LFC-Swansea

Vaknar upp med en lite orolig känsla i magen. Viktig match återigen. Då tänker jag inte på OS-finalen i hockey utan på Liverpools hemmamatch mot Swansea. Förr hade en OS final i hockey med Sverige på isen varit årets största höjdpunkt, men "The Reds" har för varje år som gått trollbundit mig allt mer. Nu prioriterar jag inte OS finalen före en vanlig hemmamatch mot Swansea. I år känns allting också lite mer spännande kring Liverpool FC. Laget har stått för ett antal fantastiska prestationer. 5-0 borta mot Tottenham, 4-0 mot Everton och 5-1 mot Arsenal, är matcher jag aldrig kommer att glömma. Vår offensiv är fartfylld och fantasifull. Längst fram har vi Sturridge och Suarez som öser in mål på ett sätt PL aldrig varit med om förut. Det är med spänning och förväntning(inte dröm) om att få se något fantastiskt man bänkar sig framför tv:n.
Framförallt är vi fortfarande med i racet om en topp plats i ligan. Senaste åren så har vi varit 7-8 poäng efter fjärdeplatsen så här långt in på säsongen och bara kunnat drömt om en topp 4 placering. I år har det hos mig i alla fall infunnit sig en extra nerv inför varje match. Nu är vi ju med i racet på riktigt!

Idag handlar det mycket om det Gerrard sa efter FA-cup förlusten mot Arsenal senast.

"People are talking about us being a top side and rightly so. We need to bounce back quickly - thats what top sides do after a setback." 

Ja nu gäller det verkligen att visa att vi kan studsa tillbaka och prestera direkt. Arsenal visade igår mot Sunderland (4-0) att de kunde studsa tillbaka direkt efter CL-debaclet i onsdags(0-2 mot B.M). City likaså mot Stoke (1-0). Chelsea spöade Everton med 1-0 så alla lag framför oss vann. I dag möter Tottenham Norwich borta och det skulle förvåna mig mycket om inte de piskar upp Kanariefåglarna rejält. Så vi behöver tre poäng idag för att inte tappa värdefull mark mot de övriga i toppen!

I början på veckan kändes det väldigt bra att möta Swansea idag. De gjorde en riktigt dålig match mot Everton i FA-cupen förra helgen och skulle möta Napoli i Europa League i torsdags. Stryk där med skulle ge slitna spelare med stukat självförtroende som skulle åka till Anfield, kändes perfekt. Men tydligen så gjorde Swansea en toppmatch mot Napoli och var klart närmast segern i det mållösa mötet på Liberty Stadium. Så här sa managern Monk efter matchen:
"I said to the players afterwards "wow" if they can do that against them, then they can do it again against anyone. It´s a great confidence boost for the players."

De kommer alltså med stärkt självförtroende till Anfield och går för seger. Så det gäller verkligen att vi är på hugget och fortsätter visa vår styrka framför The Kop.

Så här tror jag vår startelva kommer se ut.
             Mignolet
Johnson  Skrtel Agger Flanagan
              Gerrard
      Henderson Coutinho
Sterling   Sturridge    Suarez



Inga kommentarer: