fredag 7 februari 2014

Startelva och Taktik

Så här skulle jag formera laget mot Arsenal om jag vore B.R

                       Mignolet

Flanagan    Skrtel     Touré     Smith

                       Gerrard

Sterling  Henderson  Allen     Suarez

                     Sturridge


Cissokho har varit stabil i defensiven, men han bidrar inte med mycket i offensiven. Jag vill gärna prova Smith i den rollen, han är en bomber på kanten och tvekar inte i att följa med upp på kanten. Han är också riktigt snabb och teknisk. Skulle kunna bli en obehaglig överraskning för Arsenal. Sen så känns det inget vidare långsiktigt att spela en inlånad högst begränsad spelare som Cissokho. Ge en ung kille chansen, en kille som har kapacitet att bli så mycket mer. Visst det är kanske inte den lättaste matchen att göra debut i startelvan, men det jag sett av killen så är han en orädd och tuff kille mentalt. Våga och vinn så att säga.
Den andra spelaren som byts ut i startelvan är Coutinho. Han har på inget sätt varit dålig, utan snarare höjt sig på slutet. Mittfältskampen kommer dock bli avgörande för matchens utgång. Arsenal har väldigt passningsskickliga och kreativa mittfältare, får de för mycket utrymme att briljera kommer de tveklöst att göra så också. Även om Coutinho visat att han höjt sitt positionsspel mycket och även förbättrat närkampsspelet så är Allen fortfarande mycket bättre på de punkterna. Med väldigt kvicka fötter och bra uthållighet kan han bidra med mycket bättre press spel och göra det svårt för Arsenal att bygga upp spelet som de vill.

Vi har i år sett B.R använda olika taktik mot topplagen. I matchen mot Tottenham borta spelade vi med en väldigt offensiv diamant där Allen och Henderson pressade högt direkt när vi tappade bollen. Spurs tilläts aldrig bygga upp något organiserat spel utan vi käkade upp dem fullständigt. Mot Everton förra veckan gjorde vi lite tvärtom. Vi överlät bollinnehavet till dem och satsade mer på att ligga väldigt bra i positionsspelet. När sen Everton körde fast en bit upp i banan, ställde vi om sylvasst och straffade dem rejält. 3-0 i paus trots stort spelövertag för vår Merseysidegranne, måste känts tungt för Martinez och company.
Det ska bli väldigt intressant att se hur Brendan Rodgers kommer lägga upp taktiken i morgon. Arsenal vill föra spelet och är bra på det. De har också lite mer spets i avslutslägena än vad Everton har. Vågar B.R spela på samma vis, eller kommer vi få sen en taktik lik den mot Tottenham? Jag skulle gärna se en halvlek av varje. En första halvlek där vi går ut och verkligen pressar sönder deras backlinje och mittfält i uppspelsfasen. Med Allen och Hendo på mitten fixar vi det. Kan vi bara vinna tillbaka tillräckligt med boll när de är på väg framåt, tror jag våra helt brutalt effektiva forwards omsätter det i minst 2-3 mål. Sen i andra halvlek slår vi om och spelar som mot Everton. Vi lägger extremt mycket noggrannhet i att ligga rätt i positionerna och gör ett par byten för att säkra upp segern. Sturridge ut, Moses in. Smith ut, Cissokho in och kanske Alberto in mot Allen om han inte är i fysisk form för att orka 90 minuter.
3-0 i halvtid blir till 5-1 i slutresultat efter att vi kontrat in två baljor i andra. Man kan ju alltid drömma eller hur...


Inga kommentarer: