söndag 2 februari 2014

Halvtidsanalys

45 minuter spelade WBA 0-1 LFC

Ingen sprakande tillställning utan ganska slarvigt passningsspel och händelsefattig halvlek. Men det räcker att ge Suarez ett hyfsat läge i straffområde så blir det mål. Med spelare på båda sidor om sig så lyckas han med vänstern lyfta fram bollen till en helt sopren Sturridge som kan göra ett av sina enklaste mål i karriären.

WBA har inte haft någonting på hela halvleken och peppar, peppar känns riktigt stabilt hemåt. Framförallt känns det som att Gerrard och Henderson hittat helt rätt i positionsspelet. Steven Gerrard har varit felfri i första halvlek och läst sönder WBA spelarna. Mycket roligt att se att han alla redan hittat rätt i sin roll. Hoppas att han kan visa sig hålla mot även bättre motstånd som väntar redan nästa vecka(Arsenal hemma). För i ärlighetens namn så måste vi ju erkänna att WBA inte har varit särskilt bra. Vydra på topp känns iskall och ingen annan spelare heller har visat några vidare offensiva skills.

Sterling har varit mycket delaktig i matchen, han ser het ut. Självförtroendet är på topp, till och med lite för bra, för han väljer ett par gånger att göra en dribbling för mycket. Kan han hitta avvägningen att släppa bollen i rätt läge så blir det klockrent.

Tror vi seglar ifrån i andra. 0-4 är mitt tips så här i halvtid.

Vi lär få se Allen mot Coutinho i andra, hoppas även Moses och Alberto luftas.


2 kommentarer:

Anonym sa...

slutade matchen 0-4?

Grobbelarenheldel sa...

Så värd den kommentaren! Ska aldrig JINXA så nån mer gång, lovar =)