fredag 14 februari 2014

Inför FA-cupmötet mot Arsenal

På söndag väntar Arsenal borta i FA-cupen. Brendan Rodgers har tidigare gått ut och meddelat att LFC kommer satsa fullt ut på att vinna FA-cupen. Bästa möjliga manskap kommer att spela. För mig känns det väldigt vanskligt. Det har varit mycket matcher på sistone. Arsenal hemma lördags, Fulham borta i Onsdags och nu match på söndag igen. Tre matcher på en dryg vecka, innebär påfrestningar på vilken kropp som helst. Särskilt spelare som Gerrard, Sturridge och Coutinho som visat sig vara skadebenägna, måste det vara stor skaderisk på om de spelar på söndag. Jag tycker inte det är värt att satsa så mycket på FA-cupen, när vi nu för första gången på länge har chansen att nå en CL-plats i ligan. Vår trupp är väldigt tunn och får vi skador på nämnda spelare skulle det kunna få stora konsekvenser i ligaspelet.
Enligt mig är följande spelare i rangordning de vi allra minst har råd att få långtidsskadade:
1) Luis Suarez
2) Daniel Sturridge
3) Steven Gerrard
4) Simon Mignolet
5) Philippe Coutinho
Visst mönstrar vi bästa laget mot Arsenal, skulle vi säkert ha en hygglig chans att vinna. Särskilt då de förmodligen kommer att rotera lite i sin trupp, med tanke på deras CL match mot Bayern Munchen på Onsdag. Men ärligt talat är det också i de här matcherna killar som Aspas, Alberto, Moses, Kelly och Jones ska få speltid? Det är ju enda tillfället vi har att ge killarna lite matchtempo, så att de är redo när de behövs i ligan.


Jag är därför helt inne på att vi ska köra med en reservbetonad elva på söndag.

                   Jones

Kelly  Skrtel   Agger  Johnson

           Allen    Henderson

Sterling     Alberto      Moses
       
                 Aspas

Ibe och Teixeira känns också aktuella för startelvan. De är åtminstone värda varsitt inhopp i andra halvlek. Skulle även vara kul och se Smith få lite speltid på vänsterbacken.

Sen hoppas vi att ungdomlig entusiasm kan fixa biffen. Om inte så har vi alla fall fått lite matchtempo på killarna närmast startelvan. Vi har också gjort Arsenals spelschema ännu jobbigare framöver...


Tyvärr tror jag startelvan mer kommer se ut ungefär såhär:

                  Mignolet

Flanagan  Skrtel   Agger  Cissokho

           Gerrard  Allen

Sterling  Henderson   Suarez

                 Sturridge

Då kommer i alla fall jag och sitta och hålla tummarna för att våra stjärnor inte går sönder...


Vad tycker du? Skriv gärna ner din startelva i kommentarsfältet(klicka på pennan).




3 kommentarer:

Martin sa...

Jones
Johnson Skrtel Agger Flanagan
Ibe Hendo Allen Sterling
. Teixeira
. Suarez

Grobbelarenheldel sa...

Låter som en bra elva. Suarez på topp kanske kan hitta tillbaka till målformen igen. Han är nog lagets allra viktigaste spelare så jag vill ändå spara honom...

Martin sa...

Håller med om att det vore klokt att vila han, men tror att hans medverkan gör mycket för de unga om Gerrard vilar. Någon av dem bör spela.