lördag 8 februari 2014

Liverpool-Arsenal 5-1

Mina drömmar besannades. http://liverpoolfcblogg.blogspot.se/2014/02/startelva-och-taktik.html
5-1 kross mot serieledarna, efter 4-0 på mindre än 20 minuter. Det gladde mig oerhört att vi återigen visade vilket starkt hemmalag vi är. 11:e segern på 13 matcher i år. Nu visade vi också att inga topplag är för svåra, när vi spelar på toppen av vår förmåga. United, Everton och nu Arsenal har alla fått åka hem med svansen mellan benen. Särskilt Mertesacker och Koscielny går nog med böjda huvuden till spelarbussen. Det hyllade mittbacksparet som inte förlorat en match de spelat 90 minuter tillsammans på hur länge som helst, blev helt avklädda av våra fyra offensiva ess. Mertesacker var så långsam mot Sterling och Sturridge att han ett par gånger inte ens brydde sig om att försöka jobba i fatt dem. Koscielny försökte ställa offside ett par gånger, men Suarez och Coutinho var alldeles för snabba i tanke och handling att han inte ens hann med det. Arsene Wenger bara satt och skakade på huvudet på bänken.

Matchbilden sattes givetvis mycket efter vårt 1-0 mål redan i andra minuten. Gerrard slog en av sina patenterade inläggsfrisparkar som Skrtel skyfflade in med knäet. När sen Skrtel nickade in tvåan på en magnifikt slagen Gerrard hörna efter 10 minuter så gick nog luften ur Arslena helt. För efter det radade vi upp chans efter chans och det kunde lika gärna ha stått 6-0 i halvtid. Det som imponerade mest på mig i spelet var omställningsspelet. Coutinho som många inklusive undertecknad gärna hade bänkat till förmån för Allen visade vilken otroligt vass omställningsspelare han är. 4-0 målet visar hans styrka på flera sätt.
Det börjar med att han läser spelet väldigt bra en bit ner på vår planhalva och bryter passningen som  är på väg fram till Wilshere.

Direkt sätter han högsta fart framåt. Med sin fina bollbehandling kan han trots hög fart hålla upp blicken och ser Sturridges djupledslöpning i god tid för att smeka fram bollen perfekt. 
Sturridge kan ta med sig bollen i farten och håller med lätthet Koscielny ifrån sig (Mertesacker som när Sturridges löpning startar ligger i jämnhöjd med Sturridge hänger inte alls med och ger upp på förhand). Sturridge kan sen fri med Szcesny enkelt placera bollen i vänstra hörnet.
Passningen är magisk, men situationen visar också att Coutinho har goda kvaliteter även i defensiven. Han läser spelet bra och har förbättrat sitt närkampsspel avsevärt sedan han kom till klubben för drygt ett år sedan.

Även om inte Suarez gjorde några mål idag, visade han ändå sin storhet. Det var hans perfekta framspelning från kanten till Sterling som gav oss 3-0 målet och han bjöd på ytterligare ett par delikatesser. Jag imponerades särskilt av hans direktskarv på Coutinhos djupledsboll som friställde Sturridge. Tyvärr brände Sturridge friläget,  ett drömanfall som var värt ett bättre öde. Men Suarez precision och känsla i den farten med ett tillslag är det inte många som fixar i PL. Han inte bara leder PL:s skytteliga överlägset, han är också en av ligans bästa framspelare. Hoppas verkligen att utköpsklausulen i hans kontrakt är skyhög, för en likvärdig ersättare hittar vi aldrig.

I övrigt bör det nämnas att Sterling återigen gör en riktigt bra match. Två mål och mycket bra spel i både defensiv och offensiv. Han bidrar med otroligt mycket fart både med och utan boll. När han nu också visar att han kan göra mål också känns det som att det snart inte bara kommer snackas om SaS utan om SSS.

Känns riktigt bra när vi andra halvlek gör 5-0 och mot serieledarna kan byta ut Gerrard, Sturridge och Suarez för att vila dem lite.

Chelsea vann sin match, men City tappade två pinnar mot Norwich så vi knappade in lite mot täten. I morgon möts Tottenham och Everton, ett kryss där och vi seglar ifrån lite i kampen om fjärdeplats. 

Nöjdflinet från derbyt förra veckan är tillbaka!




Inga kommentarer: