torsdag 6 februari 2014

Saker som talar för seger mot Arsenal

På lördag kommer Arsenal till Anfield, ett lag som spelat väldigt bra fotboll under säsongen och för närvarande toppar tabellen på 55poäng. Såklart en väldigt tuff motståndare. Jag är dock född optimist så jag har listat en rad faktorer som talar för vinst på lördag:

1) Suverän hemmastatistik

Liverpool har så här långt tagit 31 av maximala 36poäng på hemmaplan. 10 segrar och en oavgjord match(Aston Villa) och bara en förlust(Southampton) så här långt. Vi har totalt gjort 32 mål på hemmaplan, vilket ger målsnittet 2,67 mål per match. Vi är med andra ord riktigt starka på hemmaplan.

2) Luis Suarez

Det finns ingen anfallare som presterat i närheten av det Luis Suarez har gjort den här säsongen . På 19 matcher har han gjort 23 mål och 8 assist och leder skytteligan överlägset( Aguero 15 mål är tvåa). Sannolikheten att Suarez gör minst ett mål på lördag är stor.

                                                       



3) Daniel Sturridge

På tredje plats i PL:s skytteliga ligger Daniel Sturridge. Han har gjort 14 mål och 3 assist, på bara 14 starter. Sedan han kom tillbaka efter sin skada i januari har han gjort mål i 5 raka matcher. Förutom straffmissen mot Everton har han varit helt klinisk i sina avslut. Sannolikheten är i stort sett lika stor att Sturridge också gör minst ett mål på Lördag.

                                             



4) Samspelt backlinje

För fjärde matchen i rad kommer vi att kunna mönstra samma backlinje. Kanske inte låter så mycket, men ser man på backlinjens resultat de här tre matcherna så är det faktiskt ganska bra.  Ett insläppt mål på tre matcher och det målet berodde på ett individuellt hjärnsläpp av Touré. Det har faktiskt sett ganska stabilt ut, peppar peppar. Toure och Skrtel har nu spelat fem matcher bredvid varandra och har börjat hitta rätt i positionsspelet. Cissokho har också börjat komma in i defensiven riktigt bra och inte stått för några defensiva misstag senaste matcherna. Framför backlinjen har Gerrard och Henderson också börjat hitta sina roller allt bättre i defensiven. Till den här matchen bör också Allen vara redo för 90 minuter vilket skulle förstärka vårt mittfält på defensiven en hel del till.
Vår defensiv ser alltså mycket bättre ut än på länge.

Om Suarez och Sturridge gör minst ett mål var och backlinjen inte släpper till mer än på sistone så vinner vi med åtminstone 2-1.
Hoppas det inte är svårare än så =)


Inga kommentarer: